fbpx Ga naar hoofdinhoud

Vlog over amethist

Amethist betekenis

Amethist behoort tot de kwartsgroep. Heeft een hardheid van 7. De paarse kleur ontstaat door een combinatie van sporen ijzer en aluminium en natuurlijke of kunstmatige irradiatie.

De paarse steen wordt op talloze locaties gevonden. Onder andere in Afrika,Brazilië, Bolivia, Canada, Europa, Mexico, Rusland en de VS.

Het werd al 25.000 v Christus gebruikt in Europa en in het oude Egypte werden en kralen en amuletten van gemaakt. In de vroege Griekse en Romeinse samenleving had amethist grote waarde.

De naam komt van een Grieks woord dat ‘niet dronken’ betekent. De verklaring daarvoor komt uit een oude Griekse mythe: uit boosheid omdat hij was beledigd verordende de god Bacchus dat de eerste die hij zou tegenkomen moest worden opgegeten door zijn tijgers. De ongelukkige was Amethist, die op weg was om haar plichten te vervullen bij de schrijn van Diana. Toen de tijgers sprongen, veranderde Diana het meisje in een helder, doorzichtig kristal. Uit wroeging goot Bacchus het sap van zijn druiven op de steen, als offer. Zo kreeg de steen zijn prachtige paarse kleur.

De oude Grieken geloofden dus dat de steen dronkenschap voorkwam, woede kalmeerde en gefrustreerde passie verlichtte.

Amethist werking

Amethist is een steen waaraan heel veel spirituele eigenschappen worden toegeschreven. Zo kan het beschouwd worden als een steen van spirituele bescherming en zuivering. Het kan helpen om slechte gewoontes te doorbreken.

Meditatie

Activeert het kruinchakra en is daarom een hulpmiddel bij meditatie. Het helpt je gedachten te kalmeren en naar een hogere staat van bewustzijn te gaan. Het kan je energieveld zuiveren van negatieve invloeden en zo bijdragen aan het opbouwen van een energieschild, een veld van spiritueel licht rondom het lichaam.

Het is een klassiek hulpmiddel bij meditatie omdat het je  helpt je om gemakkelijker een meditatieve staat te bereiken. Ook helpt het je bewust in verbinding met het Goddelijke te blijven. De vibratie stimuleert het hogere denken in de hersenen en is een voor de hand liggende keuze bij het helpen ontwikkelen van helderziendheid, omdat het het derde oog, kruinchakra en etherische chakra stimuleert. De inherent hoge frequentie van amethist vormt een barrière tegen lagere energieen , waardoor het een waardevolle bescherming biedt als je je wilt openen voor intuïtieve en heldere vermogens. De energie van amethist creëert een heldere cocon van licht rondom je aura en een krachtig resonerend veld dat je helpt helder en geconcentreerd te blijven terwijl je je openstelt voor spirituele begeleiding en informatie.

In huis of ruimten

Het is een ideale steen om je fysieke omgeving mee te verbeteren, met name door clusters of geodes in een ruimte te plaatsen creëer je het gevoel dat je bent omgeven en beschermd door een bel van licht. Daarom is amethist eigenlijk voor iedereen aan te raden, van healers tot vrachtwagenchauffeurs.

Op je lichaam

Door amethist op het lichaam te dragen houd je de innerlijke ruimte van het lichaam in een toestand van balans en welzijn.

Spirituele ontwikkeling

Amethist is een van de eerste stenen waartoe mensen zich aangetrokken voelen als ze met mineralen gaan werken. Zijn hoge, zachte energie maken dat amethist thuishoort in de gereedschapskist van iedere lichtwerker.

Op spiritueel gebied is amethist bevorderlijk voor meditatie en maakt verbondenheid en communicatie met je gidsen en engelen mogelijk. Je leert je over te geven aan jouw Goddelijke flow en je leert je eigen spirituele kracht te zien als een Goddelijk geschenk.

Doordat amethist het hogere denken activeert krijg je een dieper inzicht en meer begrip in de dynamiek en oorzaken van je levenservaringen. Door de grotere helderheid en evenwicht helpt het je verslavingen en negatieve gewoontes te doorbreken. Amethist helpt je om beslissingen te nemen op basis van hogere leiding en spiritueel inzicht in plaats van emoties.

Windelement

Het is een belangrijke steen uit het windelement. Dit element stimuleert het denken, heldere vermogens en intuïtie, net zoals verbondenheid met spirituele domeinen. Amethist belichaamt al deze eigenschappen en is dus een krachtig hulpmiddel voor meer spiritueel en cognitief inzicht.

Opgestegen meester Saint Germain

Amethist draagt de energie van de paars violette vlam van opgestegen meester St. Germain in zich, welke helpt om te zuiveren en karmische last los te laten.

Healings

Bij healings helpt het je de oorzaken van je ziekte of onbalans te begrijpen. Amethist stimuleert je verantwoordelijkheid te nemen voor je realiteit door je te herinneren aan je relatie met het universum waarmee je samen creëert.

Chakra’s

De steen opent en zuivert het derde oog en het kruinchakra en geeft zo de ontwikkeling van heldere vermogens en intuïtie een impuls.

Emoties

Op emotioneel gebied kan de steen helpen de basisoorzaken te onthullen achter gedrag. Denk hierbij aan gewoontes en emotionele patronen. Deze patronen kunnen leiden tot onbalans en ziekte. Deze sterke bondgenoot helpt je om je eigen verantwoordelijkheid te accepteren als spiritueel wezen met een fysieke ervaring. Als je geneigd bent tot dissociatie of slachtoffer rol, brengt de steen je in contact met je aangeboren kracht. De steen helpt je als je niet het gevoel hebt dat je thuis hoort op aarde, of voortdurend hunkert naar een ‘thuis’ in andere werelden, systemen of dimensies.

Fysiek

Op fysiek gebied wordt amethist van oudsher gebruikt om verslavingsgedrag en vergelijkbare gedachtepatronen tegen te gaan. Het maakt de geest helder, zodat alcohol, drugs en andere verslavende stoffen moeilijker vat op je krijgen.

Reiniging

Het is aan te raden amethist met enige regelmaat te reinigen in water, of een nachtje buiten te laten liggen om weer energetisch schoon te worden en op te laden.

Werking edelstenen

Er zijn veel soorten edelstenen en mineralen, ieder met een eigen werking. Hierboven is de werking van amethist beschreven. Let op, raadpleeg in geval van klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.