fbpx Ga naar hoofdinhoud

Bergkristal

Bergkristal is een andere naam voor helder kwarts

Trefwoorden: Programmeerbaarheid, versterking van je intentie, vergroting van omgevingsenergie, zuivering, heling, geheugenverbetering

Chakra’s: alle

Element: storm

Sterrenbeeld: Steenbok, Leeuw, Tweelingen

Bergkristal Betekenis

Bergkristal of kwarts is een siliciumdioxyde met een hardheid van 7. Het is een van de meest voorkomende mineralen en is in zuivere vorm kleurloos. Onzuiverheden zorgen voor een grote verscheidenheid aan kleuren, van purperen amethist tot geel citrien. Kwartskristallen hebben piezo-electrische eigenschappen, waarbij het druk kan worden omgezet in elektrische energie en andersom. Ook is het het belangrijkste bestanddeel in glas.

De naam kwarts komt voort uit het Griekse woord voor ‘ijs’, want in de oudheid dacht men dat kwartskristallen bestonden uit ijs dat zo hard bevroren was dat het niet meer kon ontdooien.

Bergkristal of helder kwarts speelt een grote rol in verschillende spirituele opvattingen en folklore. De Japanners noemden bergkristal ‘het volmaakte juweel’ als symbool voor oneindige ruimte. Op andere plaatsen, zoals Noord Amerika en Myanmar werd bergkristal als levende entiteit gezien waar offers en voedsel aan werden geschonken. Dichterbij huis in Schotland en Ierland werden bollen van bergkristal lange tijd gebruikt om ziekte bij vee te genezen.

Bergkristal Werking

Helder kwarts is veruit de meest veelzijdige steen uit het mineralenrijk. De belangrijkste eigenschappen zijn het versterken van de energie, de programmeerbaarheid en het geheugen. In tegenstelling tot de meeste andere stenen kan je kwarts goed gebruiken om te ‘programmeren’ door middel van gerichte intentie. Op die manier kan je het voor ieder doel dat je wenst inzetten. Door de versterkende eigenschappen van de steen wordt je intentie ook krachtig uitgezonden.

Helder kwarts is ook een steen van het licht. Het brengt verhoogd spiritueel bewustzijn. Het verheldert je kanaal met de niet zichtbare wereld en verhoogt je frequentie.

Versterken andere stenen

Bergkristal kan je gebruiken om de energie van andere stenen te versterken. Door deze eigenschap is de steen ideaal voor in een set edelstenen. Door te combineren kan je zo je eigen energie ‘kleur’ neerzetten. We helpen je daar graag bij.

Reinigen

Omdat bergkristal zoveel energie opneemt en versterkt is het belangrijk deze regelmatig te reinigen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld af te spoelen, een nachtje buiten te leggen, met salierook te reinigen en vooral met je intentie.

Healing

Bergkristal resoneert met alle chakra’s en is in staat om op elke frequentie mee te werken. Hierdoor is het uitstekend geschikt om te gebruiken tijdens healings.

Helderheid

Helder kwarts is de belichaming van helderheid. Het helpt je in je proces om een helder voertuig voor het licht te worden. Het brengt je helderheid in je denken, je hart en bij verwarring. Daarnaast helpt het je om een krachtige verbinding te leggen met je hogere begeleiding.

Spirituele werking

Bergkristal stimuleert helderheid op alle niveau’s. Je kunt het gebruiken om boodschappen van je gidsen beter te kunnen horen en je heldere vermogens te versterken. Het stimuleert en opent alle chakra’s en energiebanen in het lichaam. Dit leidt tot een lichter en groter auraveld.

Emotionele werking

Bergkristal is op emotioneel gebied neutraal, maar versterkt elke emotie waarmee het mee in resonantie treedt.

Lichamelijke werking

Helder kwarts stimuleert het zenuwstelsel, kan positief inwerken op groei van nagels en haar. Daarnaast kan het aanhechtsels en verbindende weefsels helpen verwijderen.

Werking edelstenen

Er zijn veel soorten edelstenen en mineralen, ieder met een eigen werking. Hierboven is de werking van bergkristal beschreven. Let op, raadpleeg in geval van klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.