fbpx
skip to Main Content

Chrysocolla

Chrysocolla trommelsteen

Trefwoorden chrysocolla: Communicatie, expressie van het heilige, godinnen energie, zachtheid, kracht

Chakra: keel (5e), hart (4e), stuit (1e)

Element: water

Sterrenbeeld: stier, weegschaal, boogschutter, waterman

Chrysocolla betekenis

Chrysocolla staat ook bekend als chrysokool, kiezelkoper of kiezelmalachiet. het is een water bevattend kopersilicaat met een hardheid van 2 tot 4. Meestal is de kleur blauw, groen  of blauwgroen. Onzuiverheden kunnen de steen tot zwart of bruin verdonkeren. Het kristalstelsel is amorf en het gesteente komt vaak voor in samenpakte aggregaten. De steen wordt vaak gevonden in geoxideerde koperafzettingen, soms samen met malachiet en azuriet. Het mineraal wordt gevonden in Chili, Zaire, Rusland en de Verenigde Staten.

Chrysocolla werking

Chrysocolla komt voor in verschillende kleuren blauw, groen en bruin. Iedere steen is uniek in kleurschakering en tekening.

Zelfvertrouwen en zachtheid

Chrysocolla is een steen van zelfvertrouwen en vrouwelijke energie. De steen straalt zachtheid en kracht uit en leert ons inzien dat ware kracht met zachtheid kan worden uitgedrukt. Het stimuleert het keelchakra om je innerlijke wijsheid helder te communiceren. De steen is sterk afgestemd op de vibratie van de aarde. Zo kan het naast je keelchakra ook je hartchakra in harmonie en evenwicht brengen en deze verbinden met je stuitchakra.

Communicatie

Chrysocolla heeft vooral betrekking op de stroom van energie en communicatie. Het vergemakkelijkt het uitdrukking geven aan onze diepste waarheid van ons hart en de diepste kennis van het denken. Het is een steen die je aanzet te leren, door je uit te nodigen je hoogste kennis te verwoorden en te delen met anderen. Hierdoor is het ook een uitstekende steen voor mensen die lesgeven. De steen kan je helpen een kanaal te openen tussen je hogere bewustzijn en je verbale uiting. Daardoor is het ook een nuttige steen voor wie niet goed vanuit zijn hart durft te spreken.

Jezelf neerzetten in de wereld

Chrysocolla roept je er krachtig toe op om bewust van te zijn hoe je je energie in de wereld zet. Het leert je de waarde van zowel geluid als stilte. De kalmerende en vertroostende werking maken het gemakkelijker om in de flow van het leven te blijven. Het kan ook helpen in onstuimige communicatie en emoties de onderliggende waarheid te zien.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied heeft chrysocolla betrekking op alle vormen van healing met geluid. De energie van chrysocolla vergemakkelijkt ware communicatie tussen alle wezens door de uitdrukking van hartenergie te bevorderen.

Emotionele werking

Op emotioneel gebied kan chrysocolla helpen om de waarde van jouw ervaringen, kennis en bijdragen te zien. Kan een gevoel van veiligheid geven wanneer je communiceert met anderen, ook in situaties met emotionele lading. Helpt ook om angst op te lossen  in relatie tot sociale contacten of communicatie.

Lichamelijke werking

Lichamelijk draagt chrysocolla bij aan het loslaten van stress, tobberigheid en andere op angst gebaseerde systemen. Het kan nut hebben bij het reguleren van de schildklier en de bijnieren. Het is een uitstekende steen bij keelpijn, keelontsteking en voor ondersteuning van het strottenhoofd in zin algemeen.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Close search
Winkelmand
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 675 reviews.