fbpx Ga naar hoofdinhoud

Chrysocolla

Chrysocolla trommelsteen

Trefwoorden: Communicatie, expressie van het heilige, godinnenenergie, zachtheid, kracht

Chakra: keel (5e), hart (4e), stuit (1e)

Element: water

Sterrenbeeld: stier, weegschaal, boogschutter, waterman

Chrysocolla betekenis

Chrysocolla staat ook bekend als chrysokool, kiezelkoper of kiezelmalachiet. Het is een waterbevattend kopersilicaat met een hardheid van 2 tot 4. Meestal is de kleur blauw, groen  of blauwgroen. Onzuiverheden kunnen de steen tot zwart of bruin verdonkeren. Het kristalstelsel is amorf en het gesteente komt vaak voor in samenpakte aggregaten. Chrysocolla wordt vaak gevonden in geoxideerde koperafzettingen, soms samen met malachiet en azuriet. Het mineraal wordt gevonden in Chili en Zaire, Rusland en de Verenigde Staten.

Chrysocolla werking

Chrysocolla komt voor in verschillende kleuren blauw, groen en bruin. Iedere steen is uniek in kleurschakering en tekening.

Zelfvertrouwen en zachtheid

Chrysocolla is een steen van zelfvertrouwen en vrouwelijke energie. Zo straalt de steen zachtheid en kracht uit en leert het ons inzien dat ware kracht met zachtheid kan worden uitgedrukt. Ook stimuleert het je keelchakra om je innerlijke wijsheid helder te communiceren. Verder is chrysocolla sterk afgestemd op de vibratie van de aarde en kan naast het keelchakra ook het hartchakra in harmonie en evenwicht brengen en deze verbinden met het stuitchakra.

Communicatie

Chrysocolla heeft vooral betrekking op de stroom van energie en communicatie. Het vergemakkelijkt het uitdrukking geven aan onze diepste waarheid van ons hart en de diepste kennis van het denken. Het is een steen die je aanzet te leren, door je uit te nodigen je hoogste kennis te verwoorden en te delen met anderen, waardoor het ook een uitstekende steen is voor mensen die lesgeven. Chrysocolla kan je helpen een kanaal te openen tussen je hogere bewustzijn en je verbale uiting en is ook een nuttige steen voor wie niet goed vanuit zijn hart durft te spreken.

Jezelf neerzetten in de wereld

Chrysocolla roept je er krachtig toe op er bewust van te zijn hoe je je energie in de wereld zet. Het leert je de waarde van zowel geluid als stilte. De kalmerende en vertroostende werking maken het gemakkelijker om in de flow van het leven te blijven. Het kan ook helpen in onstuimige communicatie en emoties de onderliggende waarheid te zien.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied heeft chrysocolla betrekking op alle vormen van healing met geluid. De energie van chrysocolla vergemakkelijkt ware communicatie tussen alle wezens door de uitdrukking van hartenergie te bevorderen.

Emotionele werking

Op emotioneel gebied kan chrysocolla helpen om de waarde van jouw ervaringen, kennis en bijdragen te zien. Kan een gevoel van veiligheid geven wanneer je communiceert met anderen, ook in situaties met emotionele lading. Helpt ook om angst op te lossen  in relatie tot sociale contacten of communicatie.

Lichamelijke werking

Lichamelijk draagt chrysocolla bij aan het loslaten van stress, tobberigheid en andere op angst gebaseerde systemen. Het kan nut hebben bij het reguleren van de schildklier en de bijnieren. Het is een uitstekende steen bij keelpijn, keelontsteking en voor ondersteuning van het strottenhoofd in zijn algemeen.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.