fbpx Ga naar hoofdinhoud

Labradoriet

Lees alles over de werking en betekenis van labradoriet.

Collage van labradoriet edelstenen

Labradoriet is een edelsteen met mooi gekleurde vlakken. Deze ‘flash’ is onder bepaalde hoeken zichtbaar. De kleur kan variëren van geel, roze, groen tot blauw.

Trefwoorden: Magie en Bescherming

Chakra’s: Alle

Element: Wind

Sterrenbeeld: Leeuw, schorpioen, boogschutter

Labradoriet betekenis

Labradoriet is een plagioklaasveldspaat met een hardheid van 6 tot 6,5. De naam komt van het Canadese eiland Labrador, waar rond 1770 voor het eerst labradoriet werd gevonden. De oorspronkelijke bewoners kenden deze steen al veel langer en gebruikten labradoriet al zo’n 1000 jaar voordat het door de Europeanen werd gevonden.

Het is een steen die bekend staat door het opvallende kleurenspel bij beweging in licht (labradorescentie). Hierbij kunnen verschillende heldere flitsen van groen, geel, roze, blauw, rood en soms ook violet tevoorschijn komen.

De Finse vorm van labradoriet bevat alle kleuren uit het bovengenoemde spectrum en wordt daarom spectroliet genoemd.

Labradoriet kun je vinden in Canada, Madagaskar, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten. Deze labradoriet is afkomstig uit Madagaskar.

Labradoriet werking

De werking van labradoriet is divers. Het is een steen van magie en wekt bij mensen die hem dragen of in de buurt hebben aangeboren intuïtieve gaven op. Labradoriet helpt je om je bewust te zijn van de vele lagen van de werkelijkheid. Het activeert je innerlijke oog en helpt je om je eigen energie te zuiveren.

Bescherming

Labradoriet geeft je bescherming op een fijne manier, namelijk door je eigen energie binnenin je aura te versterken. Ook geeft de steen een heldere grens tussen jouw energie en de ruimte daar buiten. Hierdoor komt negatieve energie minder binnen en voorkomt het dat je energie weglekt.

Daardoor is labradoriet een krachtige beschermer. Het helpt je bij jezelf te blijven en verbindingen met anderen zuiver te houden. Zuivert en herstelt je innerlijke verbinding met je pure zelf, activeert je innerlijke oog en is een steen van kracht en eenheid achter de ogenschijnlijke dualiteit.

Lichtwerkers en therapeuten

Labradoriet is een uitstekende steen voor lichtwerkers om toegang te krijgen tot hun potentieel. Daarnaast helpt het je om  jouw missie in dit leven te manifesteren. Voor therapeuten en mensen die zich met sjamanisme bezighouden is labradoriet een zeer goede bondgenoot. Het helpt je om informatie uit je onderbewuste naar boven te halen en biedt hierbij tegelijkertijd bescherming.

Stilte en leegte

Labradoriet is een uitstekende steen om je te helpen de stilte en leegte binnen te gaan. Achter alle beweging en dynamiek van alle dag gaat een veld van stilte en leegte schuil. In dit veld is al het potentieel aanwezig en is de oorsprong van alles dat bestaat. Naast dat het voor jezelf en je energiesysteem heel fijn is om in dit veld aanwezig te zijn, kun je er ook gebruik van maken ten dienste van jouw levensmissie.

Spiritueel

Op spiritueel gebied helpt labradoriet je om tussen verschillende werkelijkheden heen en weer te gaan en je te verbinden met geestelijke werelden. Het versterkt intuïtieve vermogens en laat visualisatiekracht toenemen. Ideale steen om te dienen als beschermer

Emotioneel

Op emotioneel gebied kan labradoriet bijdragen wanneer je onbewuste patronen naar boven wilt halen die je in de weg zitten. Het maakt je helder bewust van de overtuigingen en ideeën die ten grondslag liggen aan je situatie.

Lichamelijk

Op lichamelijk gebied kan labradoriet bijdragen om de aard van ‘raadselachtige ziekte’ bloot te leggen en inzicht geven in de patronen die hebben bijgedragen aan de ziekte.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts. 

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.