fbpx Ga naar hoofdinhoud

Lapis Lazuli

Trefwoorden: innerlijk zicht, waarheidsgetrouwe communicatie, koninklijke deugden

Chakra’s: derde oog (6e), keel (5e)

Element: Wind

Sterrenbeeld: boogschutter, maagd

Lapis Lazuli betekenis

Lapis lazuli is een natrium-aluminiumsilicaat met zwavel, chloor en hydroxyl, en variabele insluitsels van pyriet en witte calciet. De hardheid is 5 tot 6 en het kristalstelsel is isometrisch, voornamelijk agregaat. De oude Grieken en Romeinen noemden de steen ‘ sapphirus’ totdat in de middeleeuwen de term ‘lapis lazuli’ in zwang kwam. In het Latijns betekend deze naam ‘blauwe steen’, wat was afgeleid van het Oudperzische woord ‘lazhuward’, oftewel ‘blauw’. De mooiste Lapis komt uit het westelijke Hindu Kush gebergte in Afghanistan. Afzettingen van over het algemeen mindere kwaliteit worden gevonden in Chili en Rusland.

Lapis Lazuli is al eeuwen lang een geliefde steen om te gebruiken als decoratie en sieraden. Zo gebruiken de oude Egyptenaren de steen al in bijvoorbeeld de gouden sarcofaag van Toetanchamon. Ook werd de steen vroeger gebruikt als kleurstof in blauwe verf (lapis blauw).

Lapis Lazuli werking

Als steen van de vorstelijkheid en spiritualiteit is het een steen die zijn weerga niet kent. Nog altijd bezit de steen de vibratie van de innerlijke ‘koning’ of ‘koningin’ die in ieder van ons aanwezig is. Lapis Lazuli kan je helpen die aard te ontdekken door diep in jezelf af te dalen. Door jezelf ten diepste te kennen, doe je je innerlijke Goddelijke Natuur herleven.

Waarheid

Lapis lazuli werkt openend op het derde oog chakra en schept evenwicht in het keelgebied (communicatie). Hierdoor stimuleert het je spirituele ontwikkeling en helpt het je om jouw waarheid te uiten. Daarnaast helpt het ook om waarheid te onderscheiden in wat anderen zeggen.

Leren en studeren

Ook vergroot de steen de intellectuele vermogens, zodat je de steen goed kunt gebruiken bij leren of studeren.

Stress verminderen

Het mineraal kan bijdragen aan het verminderen van stress en draagt bij aan een diep gevoel van vrede en sereniteit. Daarnaast is het een beschermende steen en harmoniseert het de fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele niveau’s. Ook moedigt de steen je aan om de verantwoordelijkheid voor je eigen leven (weer) in handen te nemen. Verder stimuleert het zelfbewustzijn en lost het onderdrukte angst op die zelfexpressie in de weg kan staan.

Vriendschap

De steen staat bekend als een vriendschapssteen, omdat het kan helpen liefdes- of vriendschapsrelaties te stichten of versterken.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied roept Lapis lazuli het derde oog chakra wakker en vergroot het je vermogen tot visualiseren en visuele leiding of informatie te verkrijgen. Het bevordert meditatieve reizen en en vergemakkelijkt toegang tot vorige of andere levens. Het is een steen van helderziendheid.

Emotionele werking

Lapis lazuli helpt je om je bewustzijn te verruimen tot voorbij het dagelijkse denken. Hierdoor stelt het je in staat om gewoontes, patronen en lessen te zien die je anders misschien moeilijk bewust zou kunnen worden. Ook kunnen dit patronen zijn die je spirituele vooruitgang blokkeren.

Lichamelijke werking

Lapis lazuli kan je helpen om de karmische boodschap van ziekte te achterhalen. Het kan vooral nuttig zijn om vaste gedachtepatronen en emoties op te sporen die je heling in de weg staan

Affirmatie: Ik eis de soevereiniteit en macht van mijn hoogste zelf op , en ik stem me af op mijn hoogste waarheid.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.


Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.