fbpx Ga naar hoofdinhoud

Maansteen

 

Maansteen

Maansteen komt in vele kleuren en vormen voor. Van helder wit, tot perzikkleurige, groene en zelfs donker grijs en zwart.

Trefwoorden: Mysterie, zelfontdekking, intuïtie, inzicht, dromen, de Godin

Chakra’s: Derde oog (6e), kruin (7e)

Element: Wind

Sterrenbeeld: Kreeft, vissen, steenbok

 

Maansteen betekenis

Maansteen is een veldspaat mineraal, een kaliumaluminiumsilicaat met een hardheid van 6 tot 6,5. De steen is genoemd naar zijn blauw-witte glans, die wordt veroorzaakt door zijn lamelstructuur. Het mineraal wordt gevonden in Sri Lanka, Madagaskar, Myanmar, Australië, India en de Verenigde Staten.

Maansteen werd zo’n 2000 jaar geleden al verwerkt in Romeinse sieraden, en in het Oosten nog veel vroeger. In India is de steen altijd heilig geweest, met een speciale betekenis voor geliefden. Men geloofde dat door bij volle maan een maansteen in de mond te nemen, de toekomst kon worden gezien. De steen is in India een traditioneel huwelijksgeschenk, met als bedoeling om het huwelijk harmonieus te maken. In Europa geloofde men dat het van elkaar vervreemde geliefden weer bij elkaar kon brengen en dat het slapeloosheid tegenging.

 

Maansteen werking

Maansteen is een echte vrouwensteen. De steen ondersteunt bij alle aspecten van kinderen krijgen, van het zwanger worden, de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast ook een goede steen om meer flow in je vrouwelijke energie en vrouwelijkheid te krijgen. Ook brengt de steen je manlijke en vrouwelijke energie met elkaar in evenwicht.

 

Innerlijk werk

Maansteen is de steen van de hoge priesteres, de hoedster van alle vrouwelijke mysteries. In de weerspiegeling kunnen we de diep binnen ons verborgen waarheden zien. Verder is het mineraal de talisman voor de reis naar binnen. Als je er bijvoorbeeld mee mediteert kun je diep in jezelf afdalen. Ook helpt het vergeten of achtergelaten delen van jezelf te integreren. Hierdoor is het een ideale steen als je regressies doet.

 

Werking voor vrouwen

De steen kan vrouwen hun vrouwelijke macht onthullen, net zoals hun verbondenheid met de godin. Ook maakt het de kundalini energie wakker en bevordert helderziendheid.

 

Werking voor mannen

Voor mannen maakt de steen het makkelijker uitdrukking te geven aan hun vrouwelijke kant, wat een belangrijke stap is op weg naar heelheid. Daarnaast stimuleert het het creatieve brein en zorgt daardoor voor meer emotioneel evenwicht.

 

Cycli van het leven

De frequentie van dit mineraal stimuleert ons aandacht te geven aan alle cycli in het leven. Iedere cyclus die we volbrengen brengt ons een stukje hoger op de grote spiraal en neemt onze wijsheid en zelfkennis toe.

 

Spirituele werking

Op spiritueel gebied roept de steen geduld en gepaste actie op. Het leert je om je handelen af te stemmen op het Goddelijke Tijdsplan, in plaats van jezelf daartegen te verzetten. Het laat je daarnaast zien in welke groeistadium je creatie zich bevindt en wat er in die fase nodig is. Het is een krachtige steen voor helder bewustzijn en intuïtie. Daarnaast bevordert de steen communicatie met je spirituele begeleiding en om deze op het juiste moment aan te wenden.

 

Emotionele werking

Op emotioneel gebied kan het mineraal je helpen je emoties eens goed onder de loep  te nemen en je oordelen daarover los te laten, zodat je de lessen daarvan kunt ontvangen en je over te geven aan de cycli van het leven. Het verbeterd je geduld en helpt je objectief te blijven.

 

Lichamelijke werking

Lichamelijk kan de steen helpen om de vrouwelijke cycli te stabiliseren. Bij mannen kan het helpen om beter af te stemmen op de veranderingen in de energie tijdens maanfases. Het kan gebruikt worden om te voorkomen dat teveel vocht in het lichaam wordt vastgehouden.

 

Groene maansteen werking (Garnieriet)

Groene maansteen is een combinatie van veldspaat (maansteen) en Garnieriet (een groen, nikkelerts). Deze combinatie wordt alleen in kleine hoeveelheden gevonden op Madagaskar. Garnieriet verfrist je perspectief. Als je de groene maansteen vasthoud, dan zorgt het voor verlichting in je energieveld. Groene maansteen is een goede steen voor mensen die al veel hebben gedaan om hun leven ten positieve te veranderen, maar een zetje in de rug nodig hebben voor het laatste stukje. Ook goed voor mensen die moeite hebben de positieve focus op het einddoel te houden bij veranderingen.

 

Perzik maansteen werking

Perzikmaansteen is de licht oranje-roze variant van maansteen en wordt zo genoemd om zijn perzikachtige kleur. Perzikmaansteen heeft een milde en liefdevolle energie. Het ondersteunt je hart en stimuleert positief denken. Het helpt je om het Goddelijke in alle situaties te zien en daarnaast in liefdevolle aanwezigheid te zijn. Het kan zorgen dat je angstigheid tot rust komt, terwijl het je helpt om positieve ervaringen in het leven te waarderen. Perzikmaansteen bezit een vertroostende energie voor het emotionele lichaam en is goed bruikbaar voor intuïtieve of gevoelige kinderen.

 

Witte maansteen werking

Witte maansteen is een helder witte variant van maansteen met een iriserende werking, gelijkend op labradoriet. De steen bezit de energie van de volle maan op het hoogtepunt van zijn kracht. Het stimuleert alle aspecten van heldere waarneming en kan innerlijk zicht en droomwerk bevorderen. Net zoals de volle maan kan wit maansteen je emoties uitvergroten. Wanneer je deze steen als vrouw gebruikt, activeert het de kundalini energie en opent het je innerlijke oog. De energie van deze steen helpt mannen om emotioneel evenwicht te bereiken en de kracht van hun ontvankelijkheid te ontwikkelen.

 

Grijze maansteen / zwarte maansteen werking

Grijze of zwarte maansteen is een steen die je een blik gunt achter de sluier. Het is een krachtige steen voor helderziende mensen en sjamanen die je helpen in contact te komen met het onzichtbare. Grijze maansteen kun je ook tegenkomen als de ‘nieuwmaansteen’, vanwege de raadselachtige en sterke energie van de nieuwe maan. In deze fase is alles in potentie aanwezig. Grijze maansteen is een krachtige vergroter van je intenties en kan je helpen om te creëren van leegte.

 

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.