fbpx Ga naar hoofdinhoud

Mosagaat

Mosagaat donut hanger

Trefwoorden mosagaat: Stabiliteit, vasthoudendheid, aarding

Chakra’s: Basis (1e), hart (4e)

Element: aarde

Sterrenbeeld: Stier, schorpioen

Mosagaat betekenis

Mosagaat is formeel geen ‘echte’ agaat, omdat het geen kleurbanden vertoont. Het is een doorzichtig-groene chalcedoon met boonvormige structuur, soms met rode insluitsels. Veel van de mooiste mosagaten komen uit India.

Agaat is de verzamelnaam voor allerlei soorten chalcedoon met kleurbanden. Chalcedoon is een mineraal uit de kwartsgroep. Evenals kwarts heeft agaat een hardheid van 7. Wetenschappelijk gezien zijn agaatsoorten zoals misagaat en boomagaat geen agaten, omdat ze geen kleurbanden bevatten.

De naam ‘agaat’ komt van de rivier Achates in Sicilië, waar de stenen in de oudheid al werden gevonden. De stenen zijn gevonden bij voorwerpen van de neolithische mens en werden al in 3000v. Chr. gebruikt door de Egyptenaren, maar ook in het oude India.

Agaten hebben in Duitsland de basis gevormd voor de edelsteen slijperijen en groothandels in Idar Oberstein. In zijn algemeenheid worden agaten beschouwd als stabiliserende, versterkende stenen.

Mosagaat werking

Mosagaat is een steen waar bijna iedereen baat bij heeft door zijn bescheiden, maar heilzame energie. Een uitstekende steen als je herstellende bent van ziekte of verslaving. Verder zet de steen een beweging in en helpt die door te zetten, zodat verandering an plaatsvinden.

Aarding en overvloed

De steen kan je helpen om contact te maken met de aarde. Hierdoor kun je makkelijker je ideeën manifesteren. Het is een uitstekende steen om te werken aan overvloed.

Bevallen

Mosagaat is een uitstekende steen voor vroedvrouwen of bij de bevalling.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied bevordert mosagaat de stabiele groei van bewustzijn, doordat het aard en in evenwicht brengt. Brengt je in verbinding met je hogere zelf, zodat je niet voedende patronen kunt veranderen en jouw missie op aarde neer kunt zetten

Emotionele werking

Op emotioneel gebied zorgt de steen voor vrede en stabiliteit. Het kan daarnaast heilzaam zijn bij stemmingswisselingen of veel ‘drama’ in je leven. Ook maakt de steen je geduldiger en geeft het je meer innerlijke rust.

Lichamelijke werking

Lichamelijk kan mosagaat bijdragen aan het stabieler maken van alle stelsels van je fysieke lichaam en kan het evenwicht en harmonie brengen in bloedsomloop, spijsvertering en darmen.

Affirmatie: Ik ben stabiel, in evenwicht, gezond en heel, en ik voel me thuis op aarde.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.