fbpx Ga naar hoofdinhoud

Zwarte toermalijn

Lees alles over de werking en betekenis van zwarte toermalijn.

zwarte toermalijn armband in splitter uitvoering

Trefwoorden: Zuivering, bescherming

Chakra’s: Basis (1e)

Element: Aarde

Sterrenbeeld:  Schorpioen, steenbok

Zwarte toermalijn betekenis

De zwarte variant van toermalijn wordt ook wel schorl genoemd. Er is geen enkel ander mineraal dat in zo veel verschillende kleuren voorkomt. Van deze zwarte variant tot edelsteenkwaliteit in o.a. groen, roze, geel, blauw. Binnen een kristal kunnen de kleuren al variëren. Een bijzondere variant is de watermeloen toermalijn met roze kern en groene buitenrand.

Toermalijn is een complex aluminium-boor-silicaat met een hardheid van 7 tot 7,5. Het kristalstelsel is hexagonaal. De naam toermalijn komt van Nederlandse kooplieden die toermalijn uit Sri Lanka mee naar Europa namen. Zij namen de Sengalese naam over: turamali, wat ‘iets kleins uit de aarde’ betekend. Toermalijn wordt vooral gevonden in Brazilië, Verenigde staten, Madagaskar, Afrika en Sri Lanka. Er zit een groot prijsverschil tussen de goedkopere zwarte variant en de heldere edelsteen kwaliteit.

Zwarte toermalijn werking

De steen vormt een ideale geestelijke bescherming als je op moeilijke plaatsen of in moeilijke omstandigheden met leven of werken. Als je ermee mediteert of bij je draagt, houd je onevenwichtigheden uit je energieveld. Zwarte toermalijn werkt als energetische stofzuiger; ze haalt negativiteit en disharmonie uit jezelf en je omgeving. Wanneer er geen negatieve invloeden om je heen zijn, dan kan de steen voor een hoog niveau van zuivering zorgen, waardoor je bewustzijn wordt verruimd.

Negatieve gedachten tegengaan

Zwarte toermalijn kan ook gebruikt worden voor etherische zuivering, om je etherische lichaam grondig te reinigen. Het is ook heel geschikt om negatieve gedachten, angsten, boosheid of laag zelfbeeld tegen te gaan.

Aarding en bescherming

Dit mineraal kan negatieve energie omzetten en zuiveren, zodat het weer nuttig kan worden ingezet. De steen beschermt je wanneer je je aan het openen bent voor je spirituele Zijn. Naast bescherming is het een van de meest effectieve stenen om je te helpen aarden omdat het jouw energiesysteem met het aardse electro-magnietische veld verbindt.

Stress en electromagnetische straling

Daarnaast is het ook een steen die goed werkt als je veel stress op je werk of thuis ervaart. Verder kun je zwarte toermalijn ook toepassen tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld televisie, computer of meterkast.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied zorgt zwarte toermalijn voor een aardend pad van licht naar het aardse vlak.

Emotionele werking

Op emotioneel vlak helpt de steen je om los te komen van obsessief of dwangmatig gedrag. Daarnaast kan het je helpen om chronische twijfels en angst los te laten.

Lichamelijke werking

Op fysiek vlak kan schorl bijdragen aan het ontgiften van het lichaam.

Affirmatie: Ik verwijder alle negatieve aanhechtingen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Ik ben gezuiverd, geaard en gecenterd op aarde.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.