Veilig betalen Gratis verzending vanaf €60,- Binnen 3 werkdagen in huis

Welke edelstenen passen bij zwangerschap, bevalling en kraamperiode?

Er is geen proces waarbij energie en materie dichter bij elkaar komt dan het proces van zwanger worden. In deze blog informeren we je graag over de ondersteuning die je hierbij van edelstenen kunt ondervinden. In iedere fase passen weer andere stenen, we zijn ben benieuwd welke jou het beste ondersteunen! Lees alles over welke edelstenen tijdens de zwangerschap, het zwanger worden en de kraamperiode passen.

Zwanger worden

Welke edelstenen kun je gebruiken als je zwanger wilt worden?

Het proces van zwanger worden is een subtiele aangelegenheid. Het gaat over ontvangen, bedding bieden aan een nieuwe ziel. En bij dit proces is zachtheid en goed voor jezelf zorgen belangrijk. In onze westerse maatschappij heb je veel aan kwaliteiten die met je met ons hoofd in zetten. Denk aan redeneren, nadenken over allerlei zaken, soms brengt het ook piekeren met zich mee. Dit is echter niet wat er nodig is in deze fase. Afstemmen op jezelf, voelen wat jij nodig hebt. Voelen, jezelf koesteren, dat zijn de dingen die je helpen.

Stenen die je hierbij kunnen ondersteunen zijn:

 • Maansteen. Maansteen is de steen van de intuïtie, onderbuik en het goddelijke vrouwelijke. Helpt om je te openen en zacht te zijn voor jezelf. Maansteen leent zich goed om bij je te dragen, bijvoorbeeld als hanger of armband.
 • Carneool. Carneool, de vrouwenpower steen die helpt om je geslachtsorganen en hormoon huishouding te balanceren. Zeker in de wereld waarin het vrouwelijke soms wordt onderdrukt, is het van belang om je basisveiligheid en speelsheid te koesteren. Carneool kun je daarnaast goed inzetten tijdens je menstruatie om je klachten te verminderen of de menstruatie juist op gang te brengen. Leg hierbij een wat grotere carneool op je onderbuik.
 • Vredesagaat. Een zachte heler die je rust en vrede geeft. Als je botsingen en deuken hebt opgelopen in het verleden en hierdoor niet ontspannen kunt ontvangen en je open stellen, dan kan vredesagaat bijdragen aan het brengen van rust en vrede in jezelf. De vastgezette emoties kun je langzaam laten oplossen en je landt steeds meer in je lijf. Een goede aanwinst als je het emotioneel zwaar hebt.
 • Rode calciet. Rode of donker roze calciet is erg geschikt voor vrouwen van alle leeftijden, omdat het helpt om de hormonen in balans te brengen. De steen is ook nuttig voor wie seksueel niet in evenwicht is, of bang is voor seksuele intimiteit. Het kan worden gebruikt als ondersteuning om je voor te bereiden op een zwangerschap of bevalling.
 • Laat een steen uitpendelen voor jezelf. Niets is zo persoonlijk als een steen zeggen we vaak. Het is maar net welke energie de beste toevoeging is voor jouw persoonlijke situatie. En dit is soms moeilijk uit boekjes te halen. Door middel van het uitpendelen zoeken we welke steen qua energie het beste past om jou te ondersteunen in dit proces.

Zwanger zijn

Welke edelstenen passen tijdens de zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Misschien spontaan en sneller dan je had verwacht, misschien na een intensief traject. Tijdens de zwangerschap verandert er veel aan je lijf en energie. Hormonen hebben een enorme invloed op je staat van Zijn en tegelijkertijd groeit er een nieuw mens in jouw lijf. Soms vraagt je lijf om je aan te passen en gas terug te nemen. Meer te Zijn dan te Doen. En vooral om meer rekening te houden met je sensitiviteit, welke door de hormonen alleen maar groter wordt. Kortom, een periode waarin je soms het gevoel hebt in een achtbaan te zitten en wel wat ondersteuning kunt gebruiken. Of juist een gevoel waar je van wilt genieten zoveel je kunt! De volgende stenen kunnen je van dienst zijn tijdens de zwangerschap:

 • Maansteen. Maansteen is de steen van vrouwelijke energie. Van het voeden van jezelf en ontspannen in de situatie. Maar ook van weten en voelen wat je nodig hebt. De steen nodigt je uit om te zakken vanuit je hoofd naar je onderbuik, zodat je maximaal bedding kunt geven aan je kleintje.
 • Rozenkwars. De steen van universele liefde. Heelt het hart en helpt om lief en zacht te zijn voor jezelf en je omgeving. Daarnaast schept rozenkwarts een veld van zachtheid en harmonie om je heen
 • Labradoriet. Labradoriet geeft je bescherming en helpt je om met je toegenomen gevoeligheid om te gaan. Tijdens je zwangerschap staan je antennes vaak extra fijn afgesteld waardoor je meer kan voelen dan normaal. Hierdoor kun je soms ook stemmingen aanvoelen of emoties van anderen. Labradoriet helpt je om meer bij jezelf te zijn en tegelijkertijd meer ‘licht’ te kunnen ontvangen tijdens deze fase.
 • Agaat. Agaat, zoals bijvoorbeeld Botswana agaat, is een zachte en ondersteunende steen. Tijdens de zwangerschap geeft agaat het in ons groeiende kind  geborgenheid en bescherming. Hierdoor kan het zich op de best mogelijke manier kan ontwikkelen.
 • Mookaietjaspis. De veelkleurige mookaietjaspis is goed tijdens de wangerschap doordat het je communicatie met het ongeboren kind versterkt. Dit kan voor zowel moeder als vader werken. Ook helpt de steen om je jong en energiek te voelen. 
 • Rode jaspis. Rode jaspis is een versterkende steen en kan je inzetten om je zwangerschap in goede banen te leiden en om bij te dragen aan een voorspoedige groei van de foetus. Ook na de bevalling kan de steen je ondersteunen om te herstellen.

Bevalling

Welke edelstenen kun je bij de bevalling inzetten

Dan is het moment daar; je baby en jouw lichaam gaan samenwerken om de geboorte in gag te zetten. In dit proces van overgave helpt het om los te laten en je lichaam het werk laten doen. In ontspanning en vertrouwen. Hierin kun je verschillende edelstenen inzetten om je te ondersteunen:

 • Mosagaat. Mosagaat wordt ook wel de vroedvrouwensteen genoemd vanwege zijn heilzame werking tijdens de bevalling. Deze zachte en ondersteunende steen kun je overigens tijdens de gehele periode van zwanger worden tot moederschap bij  je dragen om je te ondersteunen.
 • Rozenkwarts. Rozenkwars op de plek waar je gaat bevallen stimuleert een energie van liefde en zachtheid. En dat is toch precies wat je wilt tijdens jouw bevalling? Mocht je in bad bevallen, kun je er ook voor kiezen rozenkwarts stukken in het bevalbad te leggen. Ook kun je de stenen in de “bevalkamer” leggen.
 • Malachiet. Malachiet is een stevige steen die je helpt om te zakken in je lijf en vanuit je krachtcentrum de oerkrachten te laten stromen die nodig zijn om soepel te bevallen. Het geeft je vertrouwen in je lijf en moed. Daarnaast is het een sterke beschermer die je energieveld bewaakt tijdens dit kwetsbare proces waarin je je overgeeft aan de natuurkrachten.
 • Peridoot. Peridoot is een heldere steen die overvloed en welbevinden aantrekt. Op die energiestroom is een bevalling een waanzinnige ervaring die je verrijkt en bekrachtigd. En daarnaast is het een dankbaar proces, want na de bevalling kun je jouw liefde doorgeven en de overvloed in je hart ervaren. Er is een overvloed aan liefde in je hart. Daarnaast helpt de steen om eventuele blokkades die nog in de weg staan op te ruimen, zodat je licht en vrij het proces in kan gaan.
 • Een combinatie van deze stenen in een bevalling-set

Kraamperiode

Welke edelstenen zijn goed in de kraamperiode

De klus is geklaard, er is een nieuw mens op aarde gekomen! Je bent moeder geworden en je gaat elkaar leren kennen. Je zit nog volop in de zwangerschapshormonen en jouw kleintje ondergaat het woelige proces van alles via de placenta krijgen naar zelf eten, verteren en zijn of haar lichaampje leren kennen. De volgende stenen kunnen een goede toevoeging zijn in deze periode

 • Seleniet. Seleniet is een zuiverende en reinigende steen. Je bent bevallen en je lichaam wordt langzaam maar zeker weer helemaal van jou. Seleniet helpt om je trilling hoog te houden in deze soms zware tijd. Daarnaast stimuleert het de borstvoeding. Je kunt er ook voor kiezen een selenietbol in huis te plaatsen.
 • Rode jaspis. Rode jaspis is ook wel bekend als de hoogste voeder en helpt je lichaam herstellen. Een bevalling kan een behoorlijke aanslag zijn op je lichaam. Rode jaspis helpt om weer vitaal en energiek te worden. Daarnaast versterkt het je basis, zodat je makkelijker vanuit jouw  innerlijk ‘weten’ kunt handelen.
 • Blauwe chalcedoon. Blauwe chalcedoon staat bekend als een krachtige reiniger. Het voedt je moederinstinct en stimuleert de melkproductie. Hierdoor is het dus een nuttige steen voor in de kraamperiode.

Baby

Welke edelstenen passen goed bij pasgeboren baby's

Nu de baby is geboren kun je die ook ondersteunen met edelstenen. Het energetisch bewustzijn van een baby is hetzelfde als dat van ons, alleen moet het lichamelijk nog alles leren. En soms is de overgang van de beschermende, warme omgeving in de baarmoeder naar de buitenwereld nogal intens. Of moet het kindje wennen aan de aardse realiteit met intense sensaties zoals honger, kramp en prikkels zoals kou. Hierbij is het fijn om dat proces soepel te laten verlopen met bijvoorbeeld de volgende stenen:

 • Barnsteen. Barnsteen is de baby-steen bij uitstek. Het stimuleert lichamelijke groei en helpt om de daarbij behorende ongemakken te verlichten. Goed bij krampjes, maar ook bij het krijgen van tandjes. Helpt om in het lichaam te landen en stimuleert groei. Barnsteen is sowieso een goede steen voor kinderen. We hebben hiervoor speciaal barnsteen kettinkjes en armbandjes.
 • Gouden driehoek. De gouden driehoek bestaat uit amethist, bergkristal en rozenkwarts en geeft harmonie en verhoogt de trilling. Een fijne energie voor in de kinderkamer om een gevoel van rust en bedding te stimuleren. En natuurlijk ook fijn voor de ouders!
 • celestien. Celestien helpt om de sluier tussen de aardse realiteit en de energiewereld dunner te maken. Hierdoor kan een baby zich makkelijker ‘thuis’ voelen in zijn lichaam, omdat het voelt dat de energiewereld er ook nog is. Ook voor sensitieve mensen kan celestien een gevoel van thuiskomen geven. Daarnaast is de steen verbonden met de energie van engelen. Je kunt de steen daardoor gebruiken om de hulp en bescherming van de engelenwereld uit te nodigen bij je kleintje.
 • Rozenkwarts. Rozenkwars is de steen van heling van het hart en om stress te transformeren naar liefde. Hierdoor heel geschikt om in te zetten in de dagen na de geboorte. Dit kan extra nuttig zijn als je kleine te vroeg geboren is.
 • Oranje calciet. Oranje calciet is een steen van optimisme en een zonnige blik. Alles komt goed en het is ook leuk en prikkelend om te groeien en nieuwe dingen te ontdekken. Het is fijn om je lijf te leren kennen en de patronen door te krijgen. Te ontdekken dat je invloed hebt op je omgeving door je gedrag aan te passen. Je wil in te zetten en met passie te leven.
 • Een baby set met geselecteerde stenen om jouw kleintje te ondersteunen. Deze bevat een Botswana agaat, oranje calciet en rozenkwarts.

We hopen dat we je met dit blog hebben kunnen inspireren wat stenen kunnen doen tijdens alle fases van zwanger worden tot bevallen zijn. En kom je er niet uit? Vraag ons om je te helpen in je keuze door een steen uit te pendelen voor jezelf of een ander.

Heb je stenen aangeschaft en wil je weten hoe je die kunt reinigen? Lees het in onze blog daarover

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen, nieuwe producten, workshops en markten waar we staan. 

Of lees verder in onze andere Blije Blogs

Welke vorm edelsteen is het beste?

Welke vorm edelsteen is het beste?

Welke vorm edelsteen is het beste, ruw of juist gepolijst? Die vraag krijgen we regelmatig als mensen een edelsteen komen uitzoeken. Een terechte vraag, want er zijn zoveel soorten edelstenen en zoveel vormen, dus wat is nu het beste? Het simpele antwoord is dat 'de...

read more
Waarom iedere steen uniek is

Waarom iedere steen uniek is

Iedere steen is anders zeggen wij altijd. En als we bij een webshop bestelling de stenen verzamelen, dan kijken we altijd welke het meest positief is voor die persoon. Soms vraag ik me wel eens af of dat nu echt zo'n groot verschil maakt. En of dat echt werkt, dat...

read more
Edelstenen reinigen

Edelstenen reinigen

Alles is energie zeggen wij altijd. En net zoals je zelf opfrist van een douchebeurt, kunnen je stenen ook af en toe wel een reinigingsbeurtje gebruiken. Zeker als ze lang in een ruimte staan of intensief worden gedragen, kan de omgevingsenergie om de steen gaan...

read more
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1837 reviews.
0