fbpx skip to Main Content
schatkistje gevuld met 30 edelstenen

Edelsteen werking

Werking edelstenen

 

Er wordt veel geschreven over de edelstenen werking. Er zijn allerlei websites en boeken te vinden, waaronder de door ons gebruikte ‘bijbel’ Wijsheid van de stenen. In dit artikel laat ik je zien wat mijn waarheid daarin is en leg ik uit wat mijn ervaring is in het werken met edelstenen en energie.

Energie edelstenen

Want daar begint het al, ‘energie’. Wat is dat nou precies? De natuurkundige zal zeggen dat energie een mogelijkheid is om een verandering teweeg te brengen. Bijvoorbeeld om iets in beweging te brengen, te verwarmen, van vorm te doen veranderen etc. Energie kent dus vele vormen en mogelijkheden. De energie waar met edelstenen over wordt gepraat is echter niet meetbaar en dus ook niet wetenschappelijk te bewijzen. Alle informatie over de werking van verschillende soorten edelstenen zijn dus subjectief en door persoonlijke ervaring verzameld.

 

Als we de theorie loslaten en luisteren naar ons eigen lijf, dan kennen we allemaal ervaringen die aangeven dat het universum wellicht uit meer dingen bestaat dan we kunnen meten. Als ik vraag aan mensen die een dierbare hebben verloren of ze wel eens het gevoel hebben dat die nog bij ze is, dan krijg ik soms de meest fantastische verhalen te horen van schijnbaar onverklaarbare zaken. Dus als je je openstelt voor de mogelijkheid dat de werking van edelstenen mogelijk is, dan kan er een wereld voor je open gaan.

 

Alles is energie

Uiteindelijk is alles energie. Als je steeds maar kleiner gaat, kleiner dan het niveau van atomen, is vrijwel alles lege ruimte. In deze lege ruimte wordt het steeds moeilijker om het verschil tussen jezelf en de rest van de wereld aan te geven. Wat ons mens maakt is niet ons lichaam, het is de bezieling, de energie die het lichaam tot een levend organisme maakt. Als mensen zijn we groepswezens en hebben we afstemming nodig met anderen om succesvol samen te leven. Daarom hebben we dus ‘antennes’ die onbewust allerlei signalen oppikken. Niet alleen lichaamstaal en geluiden, maar ook sfeer en energie. Wie herkent er niet dat gevoel dat je je ergens niet prettig voelt zonder dat je kunt aanwijzen waarom. Waar we ook zijn, we nemen onszelf mee en we gaan een interactie aan met de omgeving. Dit is ook het principe waarop mediums werken. Ze stemmen af op de energie en hebben geleerd (of aangeboren) om de informatie/gevoelens/stemmen die ze ontvangen te duiden en over te dragen.

 

Zo is het nu ook met edelstenen. Iedere steen is een unieke combinatie van mineralen, die op hun eigen unieke pad zijn ontstaan. Anders dan met seriematig geproduceerde technische producten komen verschillende soorten edelstenen van verschillende plaatsen op de wereld. Zelf binnen 1 soort zijn de vindplaatsen divers.

 

Zoals ik het zie heeft iedere steen een eigen werking en energie. Die energie gaat een interactie aan met onze energie. Soms is dat bekrachtigend, soms gebeurd er weinig. En soms geeft dat een heftige reactie die duidelijk voelbaar is. Ik heb al zoveel verrassende ervaringen met edelstenen voor mijn ogen zien gebeuren, ook met sceptische mensen dat ik volledig overtuigd ben van de werking die de juiste steen op het juiste moment kan hebben.

 

Welke edelsteen heb ik nodig?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Je kunt natuurlijk selecteren op edelstenen per sterrenbeeld, of edelstenen op kleur. Het is echter nooit een eenheidsworst. Uiteindelijk zijn alle ‘lijstjes’ geschreven voor de gemiddelde persoon. En die gemiddelde persoon bestaat niet. Het  gaat er dus in mijn visie om dat je leert vertrouwen op de signalen die je lijf je geeft. Waar voel je je door aangetrokken? Wat voel je erbij? Op welk thema zit je uitdaging? Je lijf weet wat je nodig hebt en wat voor jou past op ieder moment. Ook kun je gebruik maken van pendelen of spiertesten om te bepalen welke edelsteen je nodig hebt. Bij Blije Boeddha kiezen we standaard de meest optimale uit bij je bestelling, maar kunnen je ook helpen om op afstand uit te pendelen welke steen op dit moment een bijdrage is voor jouw ontwikkeling. Meestal herkennen mensen uit de omschrijving van de edelsteen waarom juist die er uit is gekomen.

 

Edelstenen per fase in je leven

Aangezien de edelstenen werking gebaseerd is op een interactie tussen de steen en jouw energie kan het zijn dat een steen na enige tijd weinig invloed meer heeft. Als de issues die de steen laat zien zijn opgelost, of de energie die de steen aanslaat in balans zijn gebracht merk je meestal niet veel meer van de steen. Het kan zijn dat je in een nieuwe fase van je leven bent aanbeland waardoor je weer een andere soort edelsteen nodig hebt om je verder te helpen. Het is dus niet gek om af en toe nieuwe of andere stenen aan te schaffen. Bij sommige mensen gaan de stenen na een tijdje ook gewoon kapot, of verliezen ze de steen. Meestal interpreteren wij dat als signaal om nog eens te checken of er niet een betere ondersteuning mogelijk is met een andere soort edelsteen.

 

Edelstenen op kleur

Naast de edelstenen werking op energie speelt ook de kleur een rol. Kleur is uiteindelijk ook een frequentie of golflengte. Ook de kleur gaat een wisselwerking in met ons energiesysteem. Kijk maar eens welke kleding je fijn vind als je heel blij bent, of als je juist heel verdrietig bent. Waarschijnlijk zijn dat andere kleuren. Bij mij in ieder geval wel. Kleurentherapie wordt ook toegepast om bijvoorbeeld de chakra’s te balanceren, of om de voeten mee te behandelen in bv kleurenpunctuur. Daarom zijn edelstenen op kleur soms ok een handig selectiemiddel. En naast de werking is het natuurlijk ook leuk om een mooie edelsteen te dragen die past bij je outfit.

 

Edelstenen ruw of gepolijst

De vorm van de edelsteen heeft ook invloed op de werking. Sommige mensen zweren bij ruwe edelstenen, terwijl anderen de voorkeur geven aan gepolijste stenen of bollen. Iedere vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en in mijn visie is er geen ‘beter’ of ‘slechter’. Wel iets dat meer of minder bij je past. Ruwe stenen zijn onbewerkt, waardoor je de ruwe energie van de steen kunt ervaren. Als dit bij je past is dat het beste wat er is. Door polijsten komt er soms een zachtheid over de steen, of juist een hogere intensiteit. Bollen werken homogeen in alle richtingen en zijn weer heel fijn in ruimtes. Trommelstenen zijn fijn om bij je te dragen en vast te houden. ZO heeft iedere steen zijn voordeel, het is aan jouw wat je het meeste past.

 

Edelstenen opladen

De term edelstenen opladen suggereert dat de edelstenen ‘leeg’ zijn gelopen als een soort batterij. In mijn beleving is dat niet of nauwelijks mogelijk. Juist door de wisselwerking tussen edelsteen en zijn omgeving kan er wel een ‘laag’ ontstaan rondom de edelsteen die maakt dat de werking niet meer optimaal is. Door de interactie kan er energie loskomen en blijven ‘vastplakken’ aan de steen. Hierdoor is het meer reiniging die de edelsteen nodig heeft. Ook komt het voor dat mensen edelstenen programmeren. Zelf ben ik daar zeer voorzichtig mee. Wie ben ik om te bepalen welke energie ‘beter’ of meer effectief is? Door al onze stenen te selecteren op energie en zuiverheid zorgen wij ervoor dat we zelf niets met de stenen hoeven doen en vertrouwen we op de pure werking zoals ze zijn. Zonder daar zelf als persoon tussen te zitten. Ook daarin kun je namelijk bijna niet anders dan je eigen energie meegeven met de steen.

Edelstenen spiritueel?

Veel mensen die zich spiritueel ontwikkelen komen in aanraking met edelstenen. Dat is ook handig, want naar mate je je bewustzijn verruimd en je steeds meer in verbinding komt met je gevoel, kun je steeds duidelijker voelen wat je nodig hebt. En de werking van edelstenen ervaren. Je hoeft echter niet open te staan voor de werking, of iets met spiritualiteit te hebben om de stenen te laten werken.

We hebben eens een man aan de edelstenenkraam gehad die een aantal keer herhaalde hoe skeptisch hij was. Bij het oppakken van een kleine trommelsteen voelde hij echter zo’n sterke sensatie in zijn arm dat hij helemaal ondersteboven was. Steeds weer probeerde hij andere stenen vast te houden, maar voelde hij niets. En steeds weer een intense lichamelijke sensatie bij het vastpakken van die ene steen. Dus ja, zelfs als je skeptisch bent doet de edelsteen zijn werk. Het enige verschil is dat niet iedereen dat kan voelen.

 

Edelstenen ervaren

Kom je er niet uit, of wil je meer ervaren? Je kunt ons vragen de meest optimale steen voor je uit te pendelen. Of boek een edelstenen reading en ervaar wat de stenen voor jou kunnen betekenen.

Bouke Jonker en Laura van der Beek – Blije Boeddha zuivere edelstenen

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1117 reviews.