fbpx Ga naar hoofdinhoud

Rode jaspis

Rode jaspis hanger doorboord met zwart koord

Trefwoorden: Fysieke kracht en vitaliteit, stabilisering van energien

Chakra’s: Basis (1e), heiligbeen (2e)

Element: Aarde

Sterrenbeeld: Ram, Schorpioen, maagd, kreeft, steenbok

Rode jaspis betekenis

Jaspis is een microkristallijne variëteit van kwarts (siliciumdioxide) met een hardheid van 6,5 tot 7. Het kristalstelsel is hexagonaal (trigonaal). In jaspis zijn de kwartsmicrokristallen gerangschikt als suikerachtige korrels in plaats van de vezelige lagen zoals bij chalcedoon. De naam jaspis is afgeleid van het Griekse woord voor ‘gevlekte steen’. Jaspis kan tot wel 20% vreemde materialen bevatten, wat de reden is voor waarom het in zoveel kleuren en patronen voorkomt. Het mineraal wordt in zowel als vulling in scheuren als in modules gevonden over de gehele wereld.

Rode jaspis werking

Rode jaspis staat bekend als de hoogste voeder. Over tijd versterkt deze steen op duurzame wijze de levensenergie. De steen stabiliseert en geeft rust en biedt daardoor ondersteuning bij stress. Ideale steen om als ketting te dragen

Versterking

Rode jaspis kan je helpen om je uithoudingsvermogen te vergroten. Ook kan de steen je helpen om over loop van tijd je levenskracht in je energieveld toe te laten nemen. De steen versterkt je basis chakra en je verbinding met de aarde. Daarnaast versterkt de steen je geheugen .

Stabiliteit

De energie van rode jaspis is stabiel en helpt je daardoor om je eigen energie te stabiliseren.  Dit kan leiden tot een goede gezondheid, evenwichtige emoties, waarheid spreken en passend handelen. Rode jaspis doet zijn werk geleidelijk aan. het voordeel hiervan is dat de verandering heel goed bestendigd.

Kundalini energie

De frequentie van rode jaspis opent en stimuleert het basischakra en de kundalini energie. Wanneer de kundalini energie vanuit je bekken via je rug omhoog gaat geeft dit krachtige spirituele ervaringen. Want  deze energie activeert, reinigt en sterkt alle chakra’s en niveau’s van het energetische lichaam.

Seksuele expressie

Ook kan de energie van rode jaspis seksuele en/of creatieve energie stimuleren. De steen kan je daarom inzetten bij impotentie of gebrek aan seksueel belangstelling. Ook kan de steen je seksuele energie en je ideeën en overtuigingen over seksuele expressie in balans brengen. Schaamte of schuld rondom seksuele expressie kun je ermee laten verdwijnen.

Discipline

Rode jaspis draagt bij aan het manifesteren van creatieve ideeën. Het kan je helpen aan een project of idee te blijven werken, ook als je initiële enthousiasme is verminderd. De energie van de steen helpt je om gedisciplineerd te zijn in je creative werk. Ook kan de steen je helpen de kracht van focus en discipline over te brengen aan mensen wiens aandacht enigszins versnipperd is.

Spirituele werking

Rood jaspis activeert en stimuleert het basischakra en draagt eraan bij dat de kundalini-energie door het lichaam omhoog kan trekken.

Emotionele werking

Rode jaspis helpt je om schaamte of schuld rondom seksuele kwesties los te laten. Het is een bondgenoot voor mensen die zich hebben voorgenomen te helen en te herstellen van gewelddadige seksuele ervaringen.

Lichamelijke werking

Rode jaspis is een steen van fysieke kracht en energie. Het is zeer heilzaam voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben om te herstellen van lichamelijke zwakte door ziekte. Verder kan je het gebruiken om lichaamstraining meer effect te geven en als ondersteuning voor het bloedvaten- en ademhalingsstelsel.

De steen kan een nuttige steen zijn om je zwangerschap in goede banen te leiden en om bij te dragen aan een voorspoedige groei van de foetus.

Affirmatie: Mijn lichamelijke vitaliteit, emotionele evenwicht, persoonlijke integriteit en levensvreugde nemen steeds verder toe

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1481 reviews.