fbpx skip to Main Content
Hoe kun je het beste edelstenen reinigen

Edelstenen reinigen

Edelstenen reinigen

Er zijn veel verschillende manieren om edelstenen te reinigen. In deze blog geven we je 6 manieren om dat te doen.

Het doel van edelstenen reinigen is voor mij om alle energie die niet van de steen zelf is te verwijderen. Edelstenen kunnen over tijd energie verzamelen uit de omgeving. Hierdoor gaat de energetische werkzaamheid achteruit. Vooral bij kettingen die veel gedragen worden, en bij stenen die veel doen in een ruimte komt dit vaak voor.

Je kunt dit herkennen door een doffe uitstraling, vergeten de hanger om te doen, of juist een gewoonte zonder te voelen en nog veel meer. Jij weet het beste wat er klopt, dus volg vooral je impulsen, hoe miniem die ook moge zijn.

Als je merkt dat jouw steen gereinigd zou mogen worden, geef ik je hieronder 6 manieren om dat te doen. Experimenteer hier gerust mee, zodat je ontdekt welke manier van edelstenen reinigen bij jou past!

1: Reinigen met water

Een methode die goed werkt vooral als je therapeut bent of mensen met stenen behandelt is het afspoelen van stenen onder de kraan. Het water neemt de energie mee en spoelt als het ware de steen schoon. Er zijn verschillende suggesties te vinden hoe lang dit zou moeten. Zelf gebruik ik altijd mijn intuïtie en is mijn ervaring dat dat niet zo lang hoeft.

Een andere manier is om je steen een nachtje in het water te leggen. Gooi het water daarna door de gootsteen, want de energie die er dan aan zit wil je niet bij de planten of voor je huisdier gebruiken.

Let wel altijd op of jouw steen tegen water kan, niet alle stenen worden blij van water. Seleniet en barnsteen kun je bijvoorbeeld beter niet in water leggen.

2: Reinigen en opladen in maanlicht

Een andere manier die goed werkt naar onze ervaring is om stenen die je wilt reinigen buiten neer te leggen. Volle maan schijnt de beste periode te zijn om dat te doen. Ik ben er zelf nog niet uit wat de grootste bijdrage geeft, het buiten zijn of de volle maan. Kwaad kan het naar mijn mening sowieso niet. Buiten en dan het liefste bij planten geeft de steen de mogelijkheid alle overtollige energie aan de aarde te geven en weer zijn eigen frequentie te versterken. Afhankelijk van de belasting die de steen heeft gehad kan 1 nachtje voldoende zijn, maar soms staan stenen bij ons wel een aantal weken buiten om weer volledig ‘zichzelf’ te zijn. Kortom, kijk en voel regelmatig.

3: Edelstenen in de grond begraven

Een extremere variant van buiten leggen is het begraven van edelstenen in de grond. Ik heb wel eens van iemand gehoord die echt last had van de energie die een steen om zich heen had. Nadat die de steen had begraven en een paar weken onder de grond had laten liggen was de steen weer helemaal in zijn eigen frequentie en ervoer die persoon er weer ondersteuning bij. Zeker bij stenen die je krijgt van anderen kan dat een optie zijn, met name als ze in een intense energie hebben gestaan.

4: Reinigen in bijvoorbeeld amethist geode of bergkristal

Voor kleinere edelstenen en hangers kan het ook fijn zijn om ze een tijdje in of bij een grote, sterke steen te leggen. Amethist en bergkristal kunnen reinigen en opladen. Zeker als de bovenstaande opties voor jou minder goed mogelijk zijn kun je dit ook proberen. Zelf werk ik daar intuïtief mee, ik ’zie’ aan de glans van een steen of de energie weer optimaal is. Let wel op met je amethist en bergkristal als je dit vaak doet. Als die hun energie niet goed kwijt kunnen, dan hebben zij op hun beurt ook weer reiniging nodig. Dit is precies de reden waarom ik deze techniek zelf weinig toepas.

5: Reinigen met hematiet en bergkristal

Voor reinigen van kleinere stenen en sieraden kun je gebruik maken van een op- en ontlaad set van bergkristal en hematiet. Ook fraai om in een abalone schelp te doen, zodat je een fraaie set hebt ook als je deze niet in gebruik hebt. Je begint met de steen neer te leggen op de hematiet. Hematiet is een sterk aardende steen en helpt, samen met jouw intentie om de opgebouwde energie af te voeren naar de aarde. Na een dag leg je jouw steen op de bergkristal. Deze helpt om verder te reinigen en jouw steen weer optimaal in zijn eigen energie te zetten. De bergkristal versterkt de energie van de steen zelf, zodat deze het laatste restje kan opruimen.

Voordeel van deze methode is dat je deze goed kunt toepassen voor bijvoorbeeld sieraden, of als je geen tuin hebt. Ook kun je hiermee stenen reinigen die niet goed tegen water kunnen. Geïnteresseerd? Je kunt deze set hier bestellen.

Houdt wel je op- en ontlaad setje in de gaten qua energie. Bij intensief gebruik deze set zelf ook af en toe buiten leggen om te zorgen dat deze ‘schoon’ blijft qua energie.

6: Reinigen met intentie

Wij mensen hebben een zeer sterke creatiekracht, ook al beseffen we dat meestal niet. We kunnen ook onze intentie gebruikten om alles te reinigen wat er nodig is. Wat je kunt doen is de aarde uitnodigen om alle overtollige energie die geen bijdrage is voor jou op te nemen en de steen uit te nodigen om weer in zijn oorspronkelijk e frequentie te stralen. Alles wat daarbij niet in harmonie is, mag naar de aarde stromen om die te voeden. Dit is een hele krachtige manier van reinigen. Bergkristal kun je ook met je intentie programmeren, zodat het zichzelf blijft reinigen. Daarover later wellicht meer ;-)

 

We hopen je hiermee op weg te hebben geholpen om je stenen te reinigen. Volg vooral ook je eigen weg en laat je leiden door wat jij intuïtief ‘weet’. Heb je vragen? Je kunt ons altijd benaderen!

Edelstenen ervaren?

We kunnen je helpen met je keuze door de meest optimale edelsteen voor je uit te pendelen. Als je meer wilt ervaren raden we je de edelstenen reading aan, waarbij je aan de hand van de door jou geselecteerde stenen een reading van Bouke ontvangt over de boodschap van de stenen. Als je meer wilt weten over de werking van edelstenen, dan kun je daar meer over lezen in de deze blog.

Bouke en Laura

Blij Boeddha zuivere edelstenen. Iedere steen geselecteerd op energie en werking.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, aanbiedingen en markten waar we staan? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Blije Boeddha | Zuivere edelstenen
Bouke Jonker & Laura van der Beek

Voorhuisstaat 12
1746 AS Dirkshorn

Winkel open op afspraak

Parkeren tegenover Voorpolderweg 1 op de parkeerplaats

T: 06-38547725
Whatsapp 06-38547725
E: info@blijeboeddha.nl

Volg ons overal

Keurmerk webwinkel

Winkelwagen
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1117 reviews.