skip to Main Content

Malachiet

Malachiet hanger in zilver. Mooie kwaliteit geslepen en 925 sterling zilver.

Trefwoorden malachiet: Verlicht leiderschap, creativiteit, zelfvertrouwen, bescherming, een geheeld hart

Chakra’s: Zonnevlecht (3e), hart (4e)

Element: Vuur

Sterrenbeeld: Stier, schorpioen

Malachiet betekenis

Malachiet is een kopercarbonaat met een hardheid van 3,5 tot 4. Het malachiet dat verkrijgbaar is komt uit botryoïdale massa’s met vezelige banden in lichtere en donkerdere tinten. De steen komt zelden in kristalvorm voor en kan zich ook voordoen als stalactiet of korstvorm. De naam is mogelijk afgeleid van het Griekse woord voor zijn kleur ‘malache’ (kaasjeskruid), of van de geringe hardheid van het Griekse ‘malakos’ (zacht). Malachiet is soms vergroeid met azuriet of chrysocolla.

De steen was al in 3000 v. Chr. in Egypte bekend en was ook populair bij de oude Grieken en Romeinen. Het werd gebruikt voor sieraden en ornamenten, en in verpoederde vorm als oogschaduw. In de middeleeuwen dacht men dat het mineraal bescherming bood tegen het boze oog en verschillende maagaandoeningen kon genezen.

De belangrijkste vindplaats voor malachiet is tegenwoordig Zaire, maar het kan ook gevinden worden in Australië, Chili, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Malachiet werking

Malachiet is een van de belangrijkste beschermers tegen negatieve energie. Het doordringt het auraveld met positieve vibraties en sterkt de natuurlijke energetische afscherming. De energie die de steen uitstraalt is heilzaam voor het hart en harmoniseert het hartchakra. Het is een steen die je helpt om emotioneel in evenwicht te blijven en vergroot het vermogen om om te zien waar je eigen emotionele valkuilen liggen.

Zelfvertrouwen en groei

Ook het zonnevlechtchakra wordt door malachiet gestimuleerd en werkt daardoor als versterker van de wilskracht. Hierdoor wordt het makkelijker om ‘nee’ te zeggen. De steen geeft zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid voor jezelf en nuttig als je spirituele vooruitgang wilt boeken door juist te handelen in de wereld.

Leiderschap

Malachiet versterkt ons vermogen om actie te ondernemen in de wereld en onze ideeën of concepten te manifesteren. Malachiet bezit onder andere de frequentie van de verlichte leider. Hierdoor helpt het mensen op een verantwoordelijke positie om het kosmische plan uit te voeren, zonder te vervallen in ego gedrag. Zo herinnert de steen ons eraan dat we medescheppers zijn in deze wereld en dat de mogelijkheden voor onze creaties eindeloos zijn.

Daarnaast kan malachiet een nuttige steen zijn voor mensen die wachten op verandering van buitenaf voor vooruitgang. De steen doet dat door je in te laten zien dat overal mogelijkheden voor groei en creatie zijn.

Malachiet kan gebruikt worden om onzuiverheden of verdichtingen in het energieveld naar boven te halen.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied herinnert malachiet ons er aan dat we hier op aarde zijn om de realiteit te scheppen die we wensen.  Daarnaast helpt het je om je persoonlijke macht te onderkennen en die op een constructieve manier in te zetten. Ook helpt het je om je grenzen te stellen en de gepaste actie te nemen die nodig is om je dromen waar te maken. Verder beschermt de steen je tegen machtsmisbruik.

Emotionele werking

Op emotioneel gebied is malachiet geschikt voor om helderheid te creëren in emotionele ‘mist’. Het helpt om de dualiteit van dader-slachtoffer op te heffen en de kracht in jezelf te vinden. Ook kan het helpen om creatieve ideeën neer te zetten en uit te voeren. De steen is goed voor mensen die hun macht niet durven gebruiken door een ervaring uit het verleden. De steen kan je helpen om angst voor confrontatie of angst voor zelf-expressie te overwinnen. Goed voor mensen die bang zijn om gezien te worden of die hun plek op aarde niet durven opeisen.

Lichamelijke werking

Op lichamelijk gebied kan malachiet bijdragen in het herstel van kracht en vitaliteit na ziekte.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 497 reviews.