skip to Main Content

Oranje calciet

Oranje calciet hartje hanger doorboord met zwart koord

Oranje calciet is een geel tot oranje variëteit van calciet. De steen heeft vaak witte banden in het gesteente.

Trefwoorden: Creativiteit, seksualiteit, speelsheid, zelfvertrouwen, vernieuwing.

Chakra’s: heiligbeen (2e), zonnevlecht (3e)

Element: Vuur

Sterrenbeeld: Kreeft, schorpioen, waterman

Oranje calciet betekenis

Calciet is een calciumcarbonaat met een hardheid van 3. Het is een van de meest voorkomende en gevarieerde kristallen. Calciet komt in allerlei kleuren en vormen voor. Zo bestaan de meeste marmer en kalksteen soorten grotendeels uit calciet. Calciet wordt op ieder continent gevonden. Gele, groene en blauwe calciet komt veel voor in Mexico. De naam van het mineraal komt van het hoofdbestanddeel; calcium.

Oranje calciet werking

De energie  van de oranje vorm van calciet is verheffend. Ook bevorderd het meditatie en brengt het een diepe ontspanning teweeg. Verder brengt de steen spiritualiteit en legt het verbinding met jouw hoogste bron van spirituele leiding.

Hulpbronnen

Dit mineraal helpt je om je energie en innerlijke hulpbronnen aan te wenden, vooral als daarbij sprake is van creativiteit en/of seksualiteit. Daarnaast is de steen ideaal voor mensen die zoeken naar nieuwe of verrassende strategieën om oude problemen of vastgelopen projecten verder te brengen. Verder brengt het energie in beweging. Daardoor stimuleert het je om op een nieuwe manier tegen oude issues aan te kijken.

Seksualiteit en schaamte

Oranje calciet kan helpen om emotionele kwesties te helen die te maken hebben met wonden. Vooral als die gerelateerd zijn aan seksualiteit en/of de wil. Het kan je helpen door de hieraan gerelateerde schaamte te boven te komen.

Zelfvertrouwen en speelsheid

Oranje calciet bevordert zelfvertrouwen en speelsheid. Depressie en lethargie of inactiviteit kan ermee worden overwonnen. Ook kan de de steen een geweldige bondgenoot zijn om weer gezond en vitaal te worden.

Succes en vernieuwing

Oranje calciet brengt een zonnestraaltje in alle donkere hoekjes van je energieveld, zodat je je weer kunt richten op je dromen. Het helpt het 2e en 3e chakra te activeren in je buik. Hierdoor is de steen heel geschikt voor meer succes in het zakenleven. Het stimuleert bij nieuwe ondernemingen en helpt je oude patronen doorbreken. De oranje variant van calciet is erg geschikt om verlegenheid of besluiteloosheid te overwinnen.

Spirituele werking

Op spiritueel gebied brengt de steen de energie van de zon in het energetisch en fysieke lichaam. Daarnaast brengt het je gedachten in lijn met je wil en draagt het er aan bij om actie te ondernemen richting je doelen.

Emotionele werking

Emotioneel werkt het mineraal op het creëren van evenwicht voor verlegen of angstige mensen. De energie ervan stimuleert het energieveld en zorgt voor een positieve flow.

Lichamelijke werking

In het lichaam ondersteunt de steen alle organen die met vuur te maken hebben, zoals het endocriene systeem, spijsverteringsstelsel, geslachtsorganen en seksualiteit. Ook een goede steen om blokkades in het meridiaansysteem op te heffen en meer te genieten van het leven.

Let op, edelstenen zijn geen vervanging van medische zorg. Raadpleeg bij klachten altijd een arts.

Vind je dit interessant? Deel het in je netwerk

[/vc_row]
Back To Top
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 497 reviews.