Veilig betalen Gratis verzending boven 60,00 Binnen 3 werkdagen in huis

Welke vorm edelsteen is het beste?

Welke vorm edelsteen is het beste, ruw of juist gepolijst?

Die vraag krijgen we regelmatig als mensen een edelsteen komen uitzoeken. Een terechte vraag, want er zijn zoveel soorten edelstenen en zoveel vormen, dus wat is nu het beste?

Het simpele antwoord is dat ‘de beste’ steen niet bestaan voor iedereen. Ieder mens is anders, dus is voor iedereen weer iets anders het meest optimaal. In deze blog leer je alles over de verschillende vormen en hun werking.

Ruw

Er zijn veel soorten ruwe edelstenen. Onder ruw worden zowel gekristalliseerde mineralen als ongepolijste brokken verstaan. Het voordeel van ruwe edelstenen is dat er weinig menselijk handelen aan de pas is gekomen om tot de vorm te komen. De stenen zijn uit de berg gehakt, soms kleiner gemaakt of licht behandeld en that’s it. Hierdoor ben je met ruwe mineralen zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke energie van het mineraal. Daarnaast werken sommige mineralen zoals bijvoorbeeld bergkristal of seleniet extra sterk in de richting van de punten. Dit kun je bewust inzetten als je met de stenen aan het werk gaat, of wanneer je ze in een ruimte plaatst. Zo kun je bij bergkristal bijvoorbeeld experimenteren wat je het meest prettig vind, de punt naar je toe, van je af, omhoog of juist dwars in de ruimte. Ruw seleniet kun je gebruiken om je eigen energie uit te lijnen door ze in de lengterichting naast je te leggen. Iedere ruw vorm heeft hierdoor zijn eigen kwaliteit.

Daarnaast zijn er ook ruwe mineralen waarbij de schoonheid extra naar voren komt door de ruwe vorm, zoals apofyliet, shattuckiet en malachiet. Ook zijn er mineralen die te klein of kwetsbaar zijn om in gepolijste vorm te gebruiken, deze vind je dus alleen ruw. Kijk hier voor al onze ruwe edelstenen. 

Gepolijst

Naast ruwe edelstenen zijn er ook veel gepolijste stenen in de handel. Het voordeel van gepolijste stenen is dat je die lekker in je hand kunt houden, of in je zak bij je kunt dragen. Vaak komen de kleuren en patronen ook mooier naar voren bij gepolijste stenen. Door het polijsten wordt de werking meer uniform in alle richtingen, ideaal als je de steen bij je draagt.

Engeltjes

Naast de gepolijste ronde mineralen zijn er ook in engeltjes geslepen varianten verkrijgbaar. De vorm van een engel kan een krachtige symboliek met zich meebrengen. Engelen zijn vanuit onze Christelijke achtergrond een geaccepteerd ‘beeld’ van hulp van hogerhand, goddelijke begeleiding en staan voor zuiverheid en licht. Juist doordat we hiermee zijn opgevoed, kan dit beeld soms makkelijker binnenkomen dan bijvoorbeeld een boeddhavorm. Kijk hier voor al onze engeltjes.

Hartjes

In hartvorm geslepen edelstenen zijn natuurlijk een symbool voor liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor anderen, maar ook de onderliggende drijvende kracht van het universum. Uiteindelijk is alles liefde, hunkeren we allemaal naar liefde en voelt er niets beter dan liefde geven. Hierdoor kan een hartje het ideale cadeau zijn voor een vriend, vriendin of geliefde. Ook kan juist de hartvorm voor jezelf een extra verdieping geven in de werking van de steen doordat het ook symbool staat voor de liefde voor jezelf. Kijk hier voor al onze hartjes.

Dolfijnen

Edelstenen geslepen in de vorm van dolfijntjes staat symbool voor vrijheid en speelsheid. Dolfijnen zien wij als slimme, sociale wezens die altijd uit zijn op spelen. Daarnaast bewegen ze gemakkelijk door het water, wat symbool kan staan voor het omgaan en bewegen door emoties. Het herinnert je er aan dat er in iedere situatie positiviteit te vinden is, en dat je het leven niet zo serieus hoeft te nemen. Ook lijken ze moeiteloos en sierlijk door het leven te gaan, met de focus op blijheid. Vaak vinden kinderen dit ook een fijn symbol om te dragen.

Vanuit de oude mythologie werd verteld dat dolfijnen de zielen van overledenen naar het hiernamaals brachten. Hierdoor kreeg  de dolfijn ook de betekenis van steun en kracht voor wedergeboorte en vernieuwing.

Geometrische vormen

Naast symbolische vormen zoals engelen, hartjes en dolfijnen kunnen geometrische vormen ook een diepere werking hebben.

Bol

De bolvorm staat voor heelheid, harmonie en oneindigheid. Het is de vorm met de meeste inhoud ten opzichte van het buitenoppervlak, waardoor deze vorm soms een fijne balans tussen gewicht en werking heeft. Daarnaast straalt een edelsteen bol door zijn vorm de energie evenwichtig de ruimte in. We maken vaker mee dat juist een bolvorm extra kracht en balans geeft.

Daarnaast kun je bollen goed gebruiken om je handen of voeten mee te masseren. Wil je dat ook leren? Kijk dan naar onze actuele workshops! Kijk hier voor al onze bollen.

Kubus

Een kubusvorm staat voor scheppend vermogen en is verbonden met het element aarde. Deze krachtige vorm wordt vaak als manlijk omschreven en kan je helpen met het neerzetten van jezelf in de wereld. Jezelf te laten zien en te doen wat je moet doen. Daarnaast geeft de kubus je ook bescherming en helpt het je om je trilling te verhogen. Deze stevige vorm helpt je om de energie in je derde chakra te laten stromen en je veilig te voelen in de wereld. Ook kan het je moed geven om je kwetsbaar op te stellen en de transformatie door te maken die je nodig hebt.

Piramide

Een gelijkzijdige piramide met vierkanten ondervlak (dus geen teraeder met 4 driehoeken) is als symbool en structuur al duizenden jaren bekend op de wereld. Niet alleen in Egypte, maar ook bijvoorbeeld in Bosnië zijn piramides gevonden. De vorm van de piramide trekt energie aan uit de omgeving en stuurt deze via de punt weer de ruimte in. Binnen in de piramide heerst een energie van rust, veiligheid en genezing. Hierdoor wordt er ook vaak in piramides gemediteerd. Naast deze eigenschappen vergroot een piramide ook de energie uit. Door deze vorm kan een edelsteen in piramidevorm heel krachtig werken. Door zijn vorm staat de energie stevig op aarde, maar heeft een zachtere, meer vrouwelijke energie dan de kubus. Ook geeft de piramide je zich op de dingen waar je nog aan mag werken, net zoals je positieve eigenschappen. Bekijk hier al onze piramides

Dodecaëder ster

Een dodecaëder bestaat uit twaalf 5-vlakken met punten. De hoekpunten van de basisvorm raken allemaal de denkbeeldige bol. Van oudsher representeert deze vorm een zeer mystieke kracht, die alleen voor ingewijden toegankelijk was. Tegenwoordig is de vorm voor iedereen beschikbaar en staat het in verbinding met de ontwikkeling van jezelf. Het lopen van je spirituele pad en steeds meer van je hogere wijsheid en energie naar je aardse lichaam te brengen. De vorm helpt je om steeds meer in verbinding te komen met je ware natuur, je blauwdruk. Hiermee ook met het bewustzijn dat je in wezen alles Bent, dat er geen afgescheidenheid bestaat en alles in volledige harmonie is onder de dagelijkse oppervlakte. Een spirituele vorm die groei van bewustzijn en verhoging van je trilling stimuleert. Brengt jouw zielswijsheid op aarde, zodat je in het hier en nu kunt handelen vanuit je hoogste wijsheid. Kijk hier naar al onze dodecaëder sterren

Meer informatie over de werking van edelstenen

Wil je meer weten? Lees dan onze blog over de werking van edelstenen, of kijk dit filmpje:

We helpen je graag te kiezen door de meest optimale edelsteen voor je uit te pendelen. Ook kun je de stenen laten spreken door het boeken van een edelsteen reading. Je bent van harte welkom.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe aanbiedingen, nieuwe producten, workshops en markten waar we staan. 

Of lees verder in onze andere Blije Blogs

Waarom iedere steen uniek is

Waarom iedere steen uniek is

Iedere steen is anders zeggen wij altijd. En als we bij een webshop bestelling de stenen verzamelen, dan kijken we altijd welke het meest positief is voor die persoon. Soms vraag ik me wel eens af of dat nu echt zo'n groot verschil maakt. En of dat echt werkt, dat...

read more
Edelstenen reinigen

Edelstenen reinigen

Alles is energie zeggen wij altijd. En net zoals je zelf opfrist van een douchebeurt, kunnen je stenen ook af en toe wel een reinigingsbeurtje gebruiken. Zeker als ze lang in een ruimte staan of intensief worden gedragen, kan de omgevingsenergie om de steen gaan...

read more
De waardering van www.blijeboeddha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1914 reviews.
0